måndag 24 december 2012

Rostade nötter













Rostade spanska mandlar

300 g mandlar
6-8 msk flingsalt
vatten

Sätt ugnen på 200 grader, lägg mandlarna i en skål och täck dem med vatten.
Tillsätt saltet och rör om, låt stå ca 10 minuter.
Häll av vattnet i ett durkslag, lägg mandlarna på en plåt med smörpapper.
Rosta i ugnen i ca 10-15 minuter.
Låt svalna helt innan du lägger i en lufttät burk.

Kryddiga nötter

7,5 dl blandade nötter
1 dl socker
1 tsk salt
1 msk mald kanel
0,5 tsk mald ingefära
1 äggvita
1 msk vatten

Sätt ugnen på 150 grader, lägg sen alla nötter i en bunke, häll på socker, salt, kanel och ingefära, blanda runt. Vispa äggvitan och vattnet skummigt, häll över nötterna och banda väl. Häll upp på en bakplåtsklädd plåt, låt stå i ugnen ca 35 minuter. Låt svalna, bryt sedan dem i mindre bitar. Förvaras i en lufttät burk.

Mycket gott som tilltugg till juldrinken!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar