söndag 15 april 2012

Frostiga cupcakes

Cupcakes med frosting

Grundrecept cupcakes 
100 g smör
2 ägg
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
1 citron, rivet skal
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Gör så här
1. Grundrecept
2. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
4. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
5. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
7. Fyll med valfri fyllning, se tipsrutan!
8. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)
9. Jag sätter alltid mina formar i en muffinsplåt när jag bakar muffins. Utan plåten så flyter pappersformarna ut och de tappar de lätt formen. Med plåten som stöd för formarna får man höga och fina muffins!

Citronfrosting
2,5 dl florsocker
3 msk citronsaft
lite rivet citronskal


Chokladfrosting
2 dl florsocker
40 g smält smör
4 msk starkt kaffe
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Så här lagar du Cupcake frosting glasyrer:

  1. Rör ihop frostingen eller glasyren i en bunke.
  2. Låt muffinsen eller kakan svalna innan du brer på den i ett jämnt lager med en slickepott eller spatel.


Varför inte en god Latte till mina nybakta cupcaces, så underbart gott! 
Trevlig söndag på er alla fikasugna...

2 kommentarer:

  1. Ser ju väldans gott ut!
    kramelikram
    /Carina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var gott, fick bara skära bort botten på alla, den här ugnen har nog gjort sitt....tyvärr, kramis

      Radera