måndag 24 december 2012

Julgodis

 

 

 

    





Lakritskola

3 dl vispgrädde
3 dl socker
1 dl ljus sirap
2 msk lakritspulver (Kung markattas, finns på ICA MAXI)
1 msk smör
100 g choklad
1 msk strössel

Häll i grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. 
Koka upp och vispa i lakritspulvret, kan bli klumpar,så 
vispa ordentligt. Koka kraftigt utan lock ca 30-45 minuter, till 
en temperatur på 120-125 grader. Rör i smöret. 
Häll upp i en bakplåtsklädd form, ca 15x15 cm. 
Låt stelna kallt i 20 minuter, skär i bitar, ca 2-3 cm. 
Smält chokladen och doppa i lakritsbitarna, strö 
strössel över och låt stelna.

Så goooda!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar