lördag 8 maj 2010

Hallonsyltkakor
















Nu är helgen här och det blir tid för lite bak och pyssel. Denna lördag blev det Skurna syltkakor med glasyr, det är nog de godaste småkakor jag vet, ja, näst efter mormors otroligt goda drömmar. Inte lönt att ge sig på att ens försöka baka dessa, så alltså blev det syltkakor, gottigottgott!

Skurna syltkakor
, ca 40 st
100 g smör
3 msk socker
2½ dl vetemjöl
2 dl hallonsylt

Glasyr
2 dl florsocker
2 msk vatten


Sätt ugnen på 200°C. Rör smör och socker poröst. Blanda i vetemjölet och arbeta ihop till en deg. Dela i två, rulla till två längder och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Gör en fördjupning i mitten av längderna och fyll med sylt. Grädda i mitten av ugnen i 13-15 minuter. Blanda samman glasyren och ringla sedan över de färdiggräddade längderna. Låt stelna lite.
Skär sedan längderna på snedden i ca 2 cm breda bitar medan de fortfarande är varma.

Förvara i en burk, gärna med bakplåtspapper mellan lagren.
För variation kan hallonsylten bytas mot annan sylt eller marmelad, så länge den inte är för rinnig i konsistensen.

1 kommentar: