lördag 19 januari 2013

Cupcake med frosting

Grundrecept på vaniljmuffins















4 dl vetemjöl
3 dl socker 
2,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
100 gr rumstempererat smör
2 dl mjölk
2 ägg
2 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda smör, socker, vetemjöl, bakpulver och saltet i 
en bunke, häll i 1 dl mjölk och blanda väl.
Vispa äggen i en annan bunke tillsammans 
med 1 dl mjölk och vaniljsockret.
Häll i det i den andra bunken och blanda till en smet.
Fyll muffinsformar placerade i/på en 
muffinsplåt/plåt ca 3/4 delar, blir ca 16 muffins.
Låt stå 20-25 minuter i ugnen. Låt svalna.
Blanda under tiden frostingen.

Frosting till 16 muffins

100 gram smör
6-8 dl florsocker - vid chokladfrosting, ta gärna 
chokladflorsocker
200 gram Philadelphiaost
2 tsk vaniljsocker


Blandas väl och spritsas över dom svalnade 
muffisarna, supergott!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar