lördag 19 januari 2013

Cupcake med frosting

Grundrecept på vaniljmuffins

4 dl vetemjöl
3 dl socker 2,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
100 gr rumstempererat smör
2 dl mjölk
2 ägg
2 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda smör, socker, vetemjöl, bakpulver och saltet i en bunke, häll i 1 dl mjölk och blanda väl.
Vispa äggen i en annan bunke tillsammans med 1 dl mjölk och vaniljsockret.
Häll i det i den andra bunken och blanda till en smet.
Fyll muffinsformar placerade i/på en muffinsplåt/plåt ca 3/4 delar, blir ca 16 muffins.
Låt stå 20-25 minuter i ugnen. Låt svalna.
Blanda under tiden frostingen.

Frosting till 16 muffins

100 gram smör
6-8 dl florsocker - vid chokladfrosting, ta gärna chokladflorsocker
200 gram Philadelphiaost
2 tsk vaniljsocker

Blandas väl och spritsas över dom svalnade muffisarna, supergott!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar