lördag 30 juli 2011

Har aldrig bakat morotskaka tidigare...













...detta blev en ny utmaning för mig.
Gissa vad god den blev, försvinnande god!

Ingredienser

4 dl socker
4 ägg
200 g smält smör
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
6 dl rivna morötter (ca 4-5 morötter
)


Börja med att smälta smöret och riv morötterna, 
vispa sedan ihop ägg och socker.
Blanda ihop de torra ingredienserna och blanda 
ihop med äggsmeten, ta sen i smöret och sist 
morötterna.
Häll detta i en långpanna och låt stå i ugnen 
på 150 grader i 40-45 minuter.

(Bikarbonat kan bytas ut mot bakpulver, 1 tsk 
bikarbonat = 2 tsk bakpulver.)

Blanda under tiden ihop glasyren.

Ingredienser

300 g philidelphiaost
225 g rumsvarmt smör
4, 5 dl florsocker
4,5 tsk vaniljsocker

Blandas och breds på den nu svalna kakan, skär i bitar och 
lägges kallt före servering, garnera gärna med en physalis.

Smaklig kaffestund!

1 kommentar:

  1. Tack för receptet! Jag fastnade för detta i morotskakedjungeln. Det var första morotskakan för mig med och den gjorde succé. Blev 25 bitar i bra storlek. Gjorde kakan kvällen före och den var saftig och god ändå.

    SvaraRadera