söndag 7 november 2010

Indisk köttgryta med naanbröd













Höstlovet har varit så bra, men alldeles för kort. 
Jag har jobbat 2 av 5 dagar och fått en hel del gjort, hunnit 
umgås med mina älskade barn och mina underbara vänner. 
I dag slog jag på stort och prövade en ny och exotisk maträtt, 
receptet har ni här under. Det tog i stort sätt hela eftermiddagen 
med några småpauser mellan plattor och ugn. 
Gott var det också, så värt hela vägen.

Tillagning

6 potioner

800 g nötkött eller lammkött i tärningar
1 brk Tikka Masala, Uncle Ben´s, 400 gram
2 msk tomatpuré
0,5 dl ketchup
0,5 dl chilisås
2 dl vatten
1 tsk salt
Några stänk av vardera, svartpeppar, paprikapulver, chilipulver
kanel och spiskummin.

Blanda allt, utom köttet i en gryta och låt koka upp. 
Lägg i köttet och koka i 45-60 minuter. 
Servera med ris eller pasta och en grönsallad.
Denna gryta ger 270 kcal per portion. Tillbehören tillkommer.
Naanbröd 6 st
  • 25 g jäst
  • 2 dl mjölk, 37°
  • 7,5 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 dl naturell yoghurt, 3 %
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk bakpulver
Ugnstemperatur 275 grill

Gör så här

1. Rör ut jästen med den ljumma mjölken. 
2. Lägg mjölet i en skål eller köksmaskin. 
3. Vispa upp ägget lätt i en annan skål och blanda väl med yoghurt, olja, salt, 
bakpulver, jäst- och mjölkblandning.
4. Häll blandningen över mjölet och knåda 5 minuter för hand eller 2 
minuter i maskin tills degen är mjuk och smidig. 
5. Pensla degen med lite olja, täck över skålen med en fuktig handduk och låt 
jäsa cirka 2,5 timme.
6. Sätt ugnen på grill på 275 grader. Pensla tre bakplåtar tunt med olja. 
7. Knåda degen ett par minuter och dela den i sex delar. 
8. Smörj in händerna med lite olja och dra ut varje del till en 
platt kaka, cirka 25 centimeter lång och 12-15 centimeter bred. 
9. Lägg två kakor på varje plåt, låt jäsa 20 min.
10. Pensla kakorna med vatten. 
11. Grädda kakorna 2-3 minuter, tills bröden fått bruna 
fläckar och bubblat sig lite. 
12. Vänd bröden, med en stekspade, och grädda andra sidan 2-3 minuter.

1 kommentar:

  1. Låter ju som om det var hur gott som helst.
    Kram gumman oc tack själv för all mysig tid.
    //Carina

    SvaraRadera