söndag 7 november 2010

Indisk köttgryta med naanbröd

Höstlovet har varit så bra, men alldeles för kort. Jag har jobbat 2 av 5 dagar och fått en hel del gjort, hunnit umgås med mina älskade barn och mina underbara vänner.
I dag slog jag på stort och prövade en ny och exotisk maträtt, receptet har ni här under. Det tog i stort sätt hela eftermiddagen med några småpauser mellan plattor och ugn. Gott var det också, så värt hela vägen.

 

Tillagning

6 potioner

800 g nötkött eller lammkött i tärningar
1 brk Tikka Masala, Uncle Ben´s, 400 gram
2 msk tomatpuré
0,5 dl ketchup
0,5 dl chilisås
2 dl vatten
1 tsk salt
Några stänk av vardera, svartpeppar, paprikapulver, chilipulver
kanel och spiskummin.

Blanda allt, utom köttet i en gryta och låt koka upp. Lägg i köttet och koka i 45-60 minuter. Servera med ris eller pasta och en grönsallad.
Denna gryta ger 270 kcal per portion. Tillbehören tillkommer.
Naanbröd 6 st
  • 25 g jäst
  • 2 dl mjölk, 37°
  • 7,5 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 dl naturell yoghurt, 3 %
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk bakpulver
Ugnstemperatur 275 grill

Gör så här

Rör ut jästen med den ljumma mjölken. Lägg mjölet i en skål eller köksmaskin. Vispa upp ägget lätt i en annan skål och blanda väl med yoghurt, olja, salt, bakpulver, jäst- och mjölkblandning.
Häll blandningen över mjölet och knåda 5 minuter för hand eller 2 minuter i maskin tills degen är mjuk och smidig. Pensla degen med lite olja, täck över skålen med en fuktig handduk och låt jäsa cirka 2,5 timme.
Sätt ugnen på grill på 275 grader. Pensla tre bakplåtar tunt med olja. Knåda degen ett par minuter och dela den i sex delar. Smörj in händerna med lite olja och dra ut varje del till en platt kaka, cirka 25 centimeter lång och 12-15 centimeter bred. Lägg två kakor på varje plåt.
Låt kakorna jäsa 20 minuter under bakduk. Pensla kakorna med vatten. Grädda kakorna 2-3 minuter, tills bröden fått bruna fläckar och bubblat sig lite. Vänd bröden, med hjälp av en grytlapp eller stekspade, och grädda andra sidan 2-3 minuter.

1 kommentar:

  1. Låter ju som om det var hur gott som helst.
    Kram gumman oc tack själv för all mysig tid.
    //Carina

    SvaraRadera