Chokladkaka med glasyr
Chokladkaka
Ingredienser
100 gram smör2 ägg
2 dl socker
1 dl mjöl½ dl kakao
1 tsk vaniljsocker
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker poröst i en bunke, blanda
mjöl, kakao och vaniljsockret som blandas ner
i bunken.
Häll sist i det smälta smöret, blanda väl.
Häll ner smeten i en form med löstagbar botten, rund
Häll sist i det smälta smöret, blanda väl.
Häll ner smeten i en form med löstagbar botten, rund
eller fyrkantig.
Låt stå i ugnen på 175 grader i 15 minuter.
Ta ut och låt svalna.
Chokladglasyr
Ingredienser
1 dl vispgrädde100 gram blockchoklad
1 tsk vaniljsocker
Koka upp vispgrädden i en kastrull, ta av plattan och
Låt stå i ugnen på 175 grader i 15 minuter.
Ta ut och låt svalna.
Chokladglasyr
Ingredienser
1 dl vispgrädde100 gram blockchoklad
1 tsk vaniljsocker
Koka upp vispgrädden i en kastrull, ta av plattan och
blanda i hackad
blockchoklad och vaniljsockret, låt svalna.
Bred chokladglasyren över kakan och låt stå
blockchoklad och vaniljsockret, låt svalna.
Bred chokladglasyren över kakan och låt stå
kallt nån timme.
Gottelligottgott!
Gottelligottgott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar