Citron och limepaj med vaniljvisp
Så fräsch och god efter en massa påskmat.
Pajskal
125 g rumsvarmt smör
3 dl mjöl
2 msk socker
2-3 msk vatten
Blandas och tryckes ut i en form med löstagbar
Pajskal
125 g rumsvarmt smör
3 dl mjöl
2 msk socker
2-3 msk vatten
Blandas och tryckes ut i en form med löstagbar
botten, låt stå kallt i ca 30 minuter.
Gör under tiden fyllningen
Fyllning
3 ägg
2 dl socker
2 msk mjöl
2 tsk vaniljsocker
2 dl grädde
1 lime
1 citron
Vispa ägg och socker pösigt, blanda i de torra
Gör under tiden fyllningen
Fyllning
3 ägg
2 dl socker
2 msk mjöl
2 tsk vaniljsocker
2 dl grädde
1 lime
1 citron
Vispa ägg och socker pösigt, blanda i de torra
ingredienserna och grädden, riv skalet från
limen och citronen, pressa sedan i saften från frukterna.
Häll i fyllningen i pajformen, gräddas i 30
Häll i fyllningen i pajformen, gräddas i 30
minuter i 200 grader varm ugn.
Låt kakan svalna, pudra sedan lite florsocker
Låt kakan svalna, pudra sedan lite florsocker
över, serveras med vaniljvisp, gottinamnam!
Å så smarriga saker du bjuder på inne på din blogg! Tack för att jag fick hälsa på.
SvaraRaderaÅ tack, hoppas du hittar något inspirerande att baka.
Radera