söndag 9 december 2012

Minibiskvier

 Ca 30 minibiskvier med hallon och vit choklad


Ingredienser botten

2 äggvitor, vispas till skum
400 g riven mandelmassa 



Ingredienser hallonkrämen

100 g rumsvarmt smör

1,5 till 2 dl florsocker
1 äggula
2 msk lemon curd
2 msk hallon, mixas till puré
 







Ingredienser toppen
250 g vit smält choklad











Gör så här
Vispa äggvitorna till ett lätt skum. 

Tillsätt mandelmassan och vispa till en smet.
Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper i klickar stora som femkronor.
Grädda 8-10 minuter på 200 grader.

Ta plåten ur ugnen.
Dra bort bakplåtspapperet med biskvierna och skölj plåten i kallt vatten.
Dra sedan över bakplåtspapperet på den blöta plåten igen, så går det lättare att ta loss biskvierna.
Lägg över dem på ett galler för att kallna.
Vispa ihop ingredienserna till smörkrämen.
Bred krämen på undersidan av biskvierna så att krämen bildar en topp.
Ställ biskvierna i frysen.
Smält chokladen i en skål över vattenbad.
Ta ut biskvierna ur frysen efter cirka 20 minuter och doppa sidan med smörkräm i den smälta chokladen.
Låt stelna i kylen och förvara kallt.

2 kommentarer:

  1. Vilket spnnande recept på biskvier! Lät gott med hallonkräm tycker jag!

    SvaraRadera