söndag 9 december 2012

Minibiskvier

 













Ca 30 minibiskvier med hallon och vit choklad

Ingredienser botten

2 äggvitor, vispas till skum
400 g riven mandelmassa 

Ingredienser hallonkrämen

100 g rumsvarmt smör
1,5 till 2 dl florsocker
1 äggula
2 msk lemon curd
2 msk hallon, mixas till puré


 


















Ingredienser toppen
250 g vit smält choklad

Gör så här
1. Vispa äggvitorna till ett lätt skum. 
2. Tillsätt mandelmassan och vispa till en smet.
3. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper i klickar 
stora som femkronor.
4. Grädda 8-10 minuter på 200 grader.

5. Ta plåten ur ugnen.
6. Dra bort bakplåtspappret med biskvierna 
och skölj plåten i kallt vatten.
7. Dra sedan över bakplåtspappret på den blöta plåten 
igen, så går det lättare att ta loss biskvierna.
8. Lägg över dem på ett galler för att kallna.
9. Vispa ihop ingredienserna till smörkrämen.
10. Bred krämen på undersidan av biskvierna så att krämen 
bildar en topp.
11. Ställ biskvierna i frysen.
12. Smält chokladen i en skål över vattenbad.
13. Ta ut biskvierna ur frysen efter cirka 20 minuter och doppa 
sidan med smörkräm i den smälta chokladen.
14. Låt stelna i kylen och förvara kallt.

2 kommentarer:

  1. Vilket spnnande recept på biskvier! Lät gott med hallonkräm tycker jag!

    SvaraRadera