söndag 25 augusti 2013

Söndagsbak

Oknådade frallor

5 dl fingervarmt vatten
1 dl mjölk
25 g jäst
2 tsk salt
1 msk honung
12,5 dl vetemjöl eller 1,5 dl grahamsmjöl och 11 dl vetemjöl














Smula jäst i en bunke, mät upp vatten och mjölk.Häll i lite av 
vätskan och lös upp jästen, häll i resten av vätskan. 
Arbeta snabbt ihop den lösa degen.
Strö ca 2 msk mjöl över degen och jäs övertäckt 1-1,5 timmar. 
Värm ugnen till 240-250 grader. Strö ut 0,5-1 dl vetemjöl på 
bakbordet, tippa efter jäsningen försiktigt ut degen på det mjölade stället. 
Knåda inte! 
Jäsbubblorna ska få vara kvar. 
Strö ytterligare lite mjöl över degen, knappt 0,5 dl. 
Använd en degskrapa och skär ut lagom stora bitar och lägg på 
en bakplåtsklädd plåt. Gräddas i ca 5-10 minuter.

Serveras varma, gärna med smör på!!!


1 kommentar: