Kladdkaka med sirap
I helgen blev det som vanligt lite bak, först
gjorde jag en äppelkaka på nyplockade äpplen
här inpå knuten, så ekologisk så.
Till den serverades vispad vaniljsås.
100 gram smör
100 gram mörk choklad
1 dl ljus sirap
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
1 krm salt
Smält smöret i en kastrull. Lägg ner chokladen i
100 gram mörk choklad
1 dl ljus sirap
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
1 krm salt
Smält smöret i en kastrull. Lägg ner chokladen i
bitar och låt smälta.
Tillsätt även sirapen och ställ åt sidan.
Vispa snabbt ihop ägg och socker.
Blanda ihop de torra ingredienserna och blanda
ner i ägg-socker-smeten.
Häll i blandningen med smör, choklad och sirap.
Häll upp i en bakplåtsklädd springform och
grädda i 18 minuter på 175 grader.
Låt kakan stå och svalna och servera helst nästa dag
tillsammans med en klick grädde eller glass och lite vit chokladsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar