måndag 5 september 2011

Världens godaste kladdkaka..

Kladdkaka med sirap

I helgen blev det som vanligt lite bak, först 
gjorde jag en äppelkaka på nyplockade äpplen 
här inpå knuten, så ekologisk så. 

Till den serverades vispad vaniljsås.

Men eftersom lilla sonen inte gillar äppelpaj, bakade 
jag en kladdkaka till honom.











100 gram smör
100 gram mörk choklad
1 dl ljus sirap
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
3 msk kakao

1 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
1 krm salt


Smält smöret i en kastrull. Lägg ner chokladen i 
bitar och låt smälta. 
Tillsätt även sirapen och ställ åt sidan. 
Vispa snabbt ihop ägg och socker. 
Blanda ihop de torra ingredienserna och blanda 
ner i ägg-socker-smeten. 
Häll i blandningen med smör, choklad och sirap. 
Häll upp i en bakplåtsklädd springform och 
 grädda i 18 minuter på 175 grader. 
Låt kakan stå och svalna och servera helst nästa dag 
tillsammans med en klick grädde eller glass och lite vit chokladsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar