plommon här i närheten, så underbart att få göra
lite gott på ekologisk frukt.
Först ut blev en klassisk äppelpaj som jag
Först ut blev en klassisk äppelpaj som jag
har recept på i min receptbank på gott fikabröd.
Idag när jag känner mig förkyld och frussen, regnet
Idag när jag känner mig förkyld och frussen, regnet
öser ner kan tilläggas, fick jag sådan lust
på en plommonkräm.
Snabbt gjort och gud vad gott det var.
Ingredienser
12-15 plommon
4 dl vatten
1 dl socker
3 msk potatismjöl
Gör så här
12-15 plommon
4 dl vatten
1 dl socker
3 msk potatismjöl
Gör så här
Kärna ur plommonen och skär dem i bitar.
Koka upp vatten och socker.
Lägg i plommonen och koka
under lock på svag värme 10-15 min.
Rör ut potatismjölet i lite kallt
vatten.
Tag kastrullen från värmen.
Häll i redningen i en fin stråle,
rör under tiden.
Krämen ska sedan bara koka upp.
Häll upp den och strö
över lite socker så att det inte blir
skinn på ytan.
Servera krämen avsvalnad eller kall med mjölk.
Servera krämen avsvalnad eller kall med mjölk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar