Grönkålspaj
Efter jul blir det en del rester och alla får vi grönkål över, eller hur?
Varför inte göra små minipajer?
Pajdeg
3 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
125 g smör
2 msk kallt vatten
Nyp ihop mjöl, salt och smör till en smulig massa.
Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform.
Nagga med en gaffel och ställ kallt ca 10 min.
Sätt ugnen på 200°.
Förgrädda ev 10 min.
Fyllning
400 g grönkål
2 rödlökar
200 g soltorkade tomater
2 dl creme fraiche soltorkade tomater och fetaost
2 ägg
1/2 dl mjölk
Skivade svarta oliver
salt och peppar
Riven ost
Fyll de förgräddade pajformarna med fyllningen,
toppa med riven ost.
Grädda i 200 grader i ca 15-20 minuter.
Ser smarrigt ut va?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar