lördag 10 december 2022

Minipajer

 Grönkålspaj


Efter jul blir det en del rester och alla får vi grönkål över, eller hur?
Varför inte göra små minipajer?

Pajdeg

3 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
125 g smör
2 msk kallt vatten

Nyp ihop mjöl, salt och smör till en smulig massa. 
Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform. 
Nagga med en gaffel och ställ kallt ca 10 min. 
Sätt ugnen på 200°.
Förgrädda ev 10 min.

Fyllning

400 g grönkål
2 rödlökar
200 g soltorkade tomater
2 dl creme fraiche soltorkade tomater och fetaost
2 ägg
1/2 dl mjölk
Skivade svarta oliver
salt och peppar
Riven ost

Fyll de förgräddade pajformarna med fyllningen, 
toppa med riven ost.
Grädda i 200 grader i ca 15-20 minuter.


Ser smarrigt ut va?





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar