Cookies utan ägg
med chokladknappar och marshmallows
Ingredienser
5 dl Vetemjöl
2 msk Majsstärkelse
1 tsk Bakpulver
1 tsk Vaniljsocker
2 dl Farinsocker
1 dl Strösocker
1 dl Mandelmjölk
150 g Rumstempererat smör
1 nypa Salt
100 g Chokladknappar (mörka)
2 dl Marshmallows
1. Starta med att sätta på ugnen på 150 grader och klä 2
plåtar med bakplåtspapper.
Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke
(mjöl, bakpulver, majstärkelse, salt och vaniljsocker).
2. Vispa ihop smöret med sockret till en krämig smet.
Tillsätt mjölken och vispa lite till.
Vänd sedan ner hälften av de torra ingredienserna.
Vänd ihop med en slickepott.
Tillsätt resten och vänd ihop till en jämn smet.
Vänd sist i minimarshmallows och chokladknappar.
Rulla till små boller, som en större köttbulle.
Lägg på plåten.
3. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 10-15 min.
När kakorna satt sig och börjar bli lite
ljusbrun längs med kanterna är de klara.
Välj bort chokladknapparna för helt mjölkfritt
och marshmallows för helt äggfritt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar