Pizzadeg
Finns det något godare en egengjord pizza?
Använd gärna rester från jul och nyårshelgerna.
Jag har sparat ostkanter, som jag grovriver i hushållsassistenten.
Går alldeles utmärkt att frysa in i en zip-påse, bara att ta det du behöver och zippa igen, frys sen in igen.
Recept på pizzadeg
3,5 dl iskallt vatten
50 g färsk jäst
2 msk olivolja
0,5 msk salt
10 dl vetemjöl (spara lite till utbaket)
1. Blanda vattnet, jästen och oljan i en bunke, tillsätt saltet.
2. Häll i mjölet, knåda degen till smidighet.
3. Låt degen jäsa ca 1-1,5 timme
4. Dela degen i 4 delar, forma den till 4 bollar, placera dem
på ett fat med en fuktig handduk över, ställ fatet i kylen minst 5 timmar.
2. Häll i mjölet, knåda degen till smidighet.
3. Låt degen jäsa ca 1-1,5 timme
4. Dela degen i 4 delar, forma den till 4 bollar, placera dem
på ett fat med en fuktig handduk över, ställ fatet i kylen minst 5 timmar.
Perfekt att starta degen på morgonen, låt degen jästa medans du äter
frukost och gör dig i ordning. Ställ in i kylen och ta en långpromenad.
Kavla sedan ut deg-bollarna och lägg på ett bakplåtspapper på
bakplåten, bred ut tomatsåsen, jag använder Muttis pizzasås, supergod och fyllig.
Strö sen över den rivna osten och använd fyllning som du har i
kylen, överbliven skinka, salami, tomater, paprika, ja precis
vad du vill och har hemma.
Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter i 250 gradet.
Toppa gärna med färsk ruccola eller valfri sallad, smarrigt värre!
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar