Krusbärsmarmelad med vanilj
Augusti och regnet är nu här, dags att ta tillvara på
bären, ska försöka mig på att koka lite marmelad
på nyplockade krusbär med smak av vanilj och citron.
Ingredienser
350 g gröna krusbär (mogna eller omogna)
300 g syltsocker
2 msk vatten
1 st vaniljstång
rivet skal från en halv citron
Så här gör du
ca 35 minuter
1. Skölj och snoppa krusbären. Lägg dem i en kastrull och
koka upp dem i en minut med vattnet.2. Mixa dem därefter med stavmixer och tillsätt syltsockret.
3. Koka upp och låt koka kraftigt 7-8 minuter.
4. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna
4. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna
med baksidan av en kniv.
5. Tillsätt frön och resten av stången tillsammans med
rivet citronskal till bären.
6. Ställ kastrullen åt sidan och skumma av marmeladen
6. Ställ kastrullen åt sidan och skumma av marmeladen
med en sked, låt svalna något.
7. Häll därefter upp i heta och väl rengjorda glasburkar.
7. Häll därefter upp i heta och väl rengjorda glasburkar.
Fantastiskt gott till kardemummaskorpor!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar