måndag 11 januari 2021

Äntligen lite vinterkänsla med smulpaj

 Äppelsmulpaj


Snön faller och det är lite kyligt, härligt. 
Därför är det extra gott med en värmande äppelsmulpaj 
med vaniljsås.

Kanske har du som jag lite äpplen kvar sedan jul 
som börjar tappa färskheten.

Smulpaj 6 portioner

3 dl vetemjöl
3 msk socker
100 g kallt smör
4 äpplen
0,5 dl socker
1 tsk malen kanel

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Blanda mjöl och socker i en skål, skiva ner det 
kalla smöret och blanda ihop till en grynig massa.
3. Skala, kärna ur äpplena och dela i bitar, blanda 
med socker och kanel i en ungsfast form. Fördela                 
smuldegen över fyllningen.
4. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.

Servera med mjölkfri vaniljsås, så gott!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar