Pepparkaksbakelse med frosting
Ingredienser
12 st
200 g smör, rumsvarmt
4 dl strösocker
3 ägg
3 dl filmjölk
4 dl vetemjöl
1 msk kanel
2 tsk malen kryddnejlika
1 msk malen kardemumma
1/2 msk malen ingefära
1/2 msk bikarbonat
ev tinade lingon att garnera med
Glasyr
150 g smör, rumsvarmt
300 g färskost, typ philadelphia
8 dl florsocker
Så här gör du
Sätt ugnen på 175 grader.Vispa smör och socker pösigt med elvisp.
Vispa ner äggen, ett i taget och tillsätt filmjölken.
Blanda mjöl, kanel, kryddnejlika, kardemumma,
Blanda mjöl, kanel, kryddnejlika, kardemumma,
ingefära och bikarbonat i en bunke.
Vänd ner mjölblandningen i äggvispet och rör till
en jämn smet.
Häll smeten i 12 st större runda aluminiumformar.
Häll smeten i 12 st större runda aluminiumformar.
Grädda mitt i ugnen i 15–20 minuter.
Ta ut och låt svalna.
Gör glasyren. Rör ihop smör, färskost och florsocker
Ta ut och låt svalna.
Gör glasyren. Rör ihop smör, färskost och florsocker
i en skål och bred ut över kakorna.
Garnera gärna med lingon vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar