Per Morbergs saftiga nötkaka, perfekt påskkaka
Ingredienser
1 dl malda hasselnötter
3 ägg
2 dl srösocker
100 g smör
1 dl mjölk
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
3 ägg
2 dl srösocker
100 g smör
1 dl mjölk
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Mal hasselnötter i mixer
3. Smöra och bröa en sockerkaksform.
2. Mal hasselnötter i mixer
3. Smöra och bröa en sockerkaksform.
4. Vispa ägg och socker poröst i en bunke
5. Smält smöret i en kastrull, häll på mjölken och låt koka upp.
6. Häll den heta smör/mjölkblandningen i äggsmeten under vispning
7. Blanda bakpulver, mjöl och de malda hasselnötterna i smeten.
8. Häll smeten i sockerkaksformen och grädda kakan i ca 40 minuter.
9. Stjälp upp och låt svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar