torsdag 21 april 2011

Påsktårta





Sugarpaste/Sockermassa

I stället för marsipan som man kan ha på tårtor, så kan 
man övertäcka tårtan med sugarpaste/sockermassa.
Här kommer receptet på sugarpaste. 
Det är mycket enkelt att göra och håller minst en 
månad, sugarpasten ska förvaras i rumstemperatur.

Sugarpaste
ca 1/2 kg
1 msk gelatinpulver
4 msk kallt vatten
1 msk matolja
1½ dl vit baksirap
ca 14-15 dl florsocker 
(börja med en mindre mängd för att prova dig fram)

Lägg gelatin och 4 msk vatten i ett vattenbad över en 
sjudande kastrull med vatten. (Vattnet ska inte koka!) 
När gelatinet har löst sig i vattnet häll då i matoljan och sirapen.
Häll sedan upp florsockret i en stor skål och häll i 
vätskeblandningen. 
Blanda för hand eller med en hushållsmaskin, använd inte elvisp.
När blandningen känns någorlunda fast och inte är alltför 
kladdig, ta upp den och knåda tills den känns slät och lätthanterlig. 
Tillsätt lite mer florsocker om det behövs, men inte för mycket. 
(Hellre för lite florsocker än för mycket)
Vira in degen ordentligt i plastfolie, förvara sedan detta 
mörkt och svalt i en lufttät burk (i rumstemperatur) och 
låt degen vila några da gar innan den används.













I morgon ska jag färga den gul och baka mig en smaskig påsktårta!

1 kommentar:

  1. Amen himel va du är grym!!
    Blir nog en fin fin tårta:-)
    kram kram
    /Carina

    SvaraRadera