tisdag 19 april 2011

Påsklovslediga tonåringar






Ugnspannkaka med bacon 

Den här veckan har inte blivit som jag tänkt det, istället 
för att få vara ute i friska luften hela dagarna, har jag 
varit hos tandläkaren. Stora ingrepp har gjorts och jag 
är ännu inte klar, suck! 
I dag får det bli lättlagad mat till kidsen, själv 
får jag äta soppa, gott!

Ingredienser: 4-5 portioner

2 paket tärnad bacon 
 3 dl vetemjöl 
6 dl mjölk 
3 ägg 
1/2 tsk salt 
1-2 msk smör

Gör så här 

Lägg i bacon i en ugnsfastform, låt stå i 
ugnen i 5 minuter.
Blanda mjölet i äggen och 2 dl av mjölken, rör tills 
du får en slät smet. 
Tillsätt resten av mjölken och saltet. 
Häll i pannkaksmeten och grädda 20-25 minuter i 
 225 graders ugn till ugnspannkakan fått fin 
färg och stannat i mitten. 


Skär pannkakan i bitar och servera med god sylt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar