Ugnspannkaka med bacon
Den här veckan har inte blivit som jag tänkt det, istället
för att få vara ute i friska luften hela dagarna, har jag
varit hos tandläkaren. Stora ingrepp har gjorts och jag
är ännu inte klar, suck!
I dag får det bli lättlagad mat till kidsen, själv
får jag äta soppa, gott!
Gör så här
Ingredienser: 4-5 portioner
2 paket tärnad bacon
3 dl vetemjöl
6 dl mjölk
3 ägg
1/2 tsk salt
1-2 msk smör
3 dl vetemjöl
6 dl mjölk
3 ägg
1/2 tsk salt
1-2 msk smör
Lägg i bacon i en ugnsfastform, låt stå i
ugnen i 5 minuter.
Blanda mjölet i äggen och 2 dl av mjölken, rör tills
du får en slät smet.
Tillsätt resten av mjölken och saltet.
Häll i pannkaksmeten och grädda 20-25 minuter i
225 graders ugn till ugnspannkakan fått fin
färg och stannat i mitten.
du får en slät smet.
Tillsätt resten av mjölken och saltet.
Häll i pannkaksmeten och grädda 20-25 minuter i
225 graders ugn till ugnspannkakan fått fin
färg och stannat i mitten.
Skär pannkakan i bitar och servera med god sylt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar