tisdag 19 april 2011

Påsklovslediga tonåringar

Ugnspannkaka med bacon

Den här veckan har inte blivit som jag tänkt det, istället för att få vara ute i friska luften hela dagarna, har jag varit hos tandläkaren. Stora ingrepp har gjorts och jag är ännu inte klar, suck! I dag får det bli lättlagad mat till kidsen, själv får jag äta soppa, gott!

Ingredienser: 4-5 portioner

2 paket tärnad bacon
3 dl vetemjöl
6 dl mjölk
3 ägg
1/2 tsk salt
1-2 msk smör

Gör så här

Lägg i bacon i en ugnsfastform, låt stå i ugnen i 5 minuter.

Blanda mjölet i äggen och 2 dl av mjölken, rör tills du får en slät smet. Tillsätt resten av mjölken och saltet.
Häll i pannkaksmeten och grädda 20-25 minuter i 225 graders ugn till ugnspannkakan fått fin färg och stannat i mitten.

Skär pannkakan i bitar och servera med god sylt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar