Ca 30 minibiskvier med hallon och vit choklad
Ingredienser botten
2 äggvitor, vispas till skum
400 g riven mandelmassa
Ingredienser hallonkrämen
Ingredienser botten
2 äggvitor, vispas till skum
400 g riven mandelmassa
Ingredienser hallonkrämen
100 g rumsvarmt smör
1,5 till 2 dl florsocker
1 äggula
2 msk lemon curd
1,5 till 2 dl florsocker
1 äggula
2 msk lemon curd
2 msk hallon, mixas till puré
Ingredienser toppen
250 g vit smält choklad
Gör så här
250 g vit smält choklad
Gör så här
1. Vispa äggvitorna till ett lätt skum.
2. Tillsätt mandelmassan och vispa till en smet.
3. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper i klickar
2. Tillsätt mandelmassan och vispa till en smet.
3. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper i klickar
stora som femkronor.
4. Grädda 8-10 minuter på 200 grader.
5. Ta plåten ur ugnen.
6. Dra bort bakplåtspappret med biskvierna
4. Grädda 8-10 minuter på 200 grader.
5. Ta plåten ur ugnen.
6. Dra bort bakplåtspappret med biskvierna
och skölj plåten i kallt vatten.
7. Dra sedan över bakplåtspappret på den blöta plåten
7. Dra sedan över bakplåtspappret på den blöta plåten
igen, så går det lättare att ta loss biskvierna.
8. Lägg över dem på ett galler för att kallna.
9. Vispa ihop ingredienserna till smörkrämen.
10. Bred krämen på undersidan av biskvierna så att krämen
8. Lägg över dem på ett galler för att kallna.
9. Vispa ihop ingredienserna till smörkrämen.
10. Bred krämen på undersidan av biskvierna så att krämen
bildar en topp.
11. Ställ biskvierna i frysen.
12. Smält chokladen i en skål över vattenbad.
13. Ta ut biskvierna ur frysen efter cirka 20 minuter och doppa
11. Ställ biskvierna i frysen.
12. Smält chokladen i en skål över vattenbad.
13. Ta ut biskvierna ur frysen efter cirka 20 minuter och doppa
sidan med smörkräm i den smälta chokladen.
14. Låt stelna i kylen och förvara kallt.
14. Låt stelna i kylen och förvara kallt.
Vilket spnnande recept på biskvier! Lät gott med hallonkräm tycker jag!
SvaraRaderaDom är jättegoda :-)
Radera