söndag 6 mars 2011

Baka, baka liten kaka





Chokladkaka med glasyr



Chokladkaka

Ingredienser
100 gram smör2 ägg
2 dl socker
1 dl mjöl
½ dl kakao
1 tsk vaniljsocker

Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker poröst i en bunke, blanda 
mjöl, kakao och vaniljsockret som blandas ner 
i bunken.
Häll sist i det smälta smöret, blanda väl.
Häll ner smeten i en form med löstagbar botten, rund 
eller fyrkantig.
Låt stå i ugnen på 175 grader i 15 minuter.
Ta ut och låt svalna.

Chokladglasyr

Ingredienser
1 dl vispgrädde100 gram blockchoklad
1 tsk vaniljsocker

Koka upp vispgrädden i en kastrull, ta av plattan och 
blanda i hackad
blockchoklad och vaniljsockret, låt svalna.

Bred chokladglasyren över kakan och låt stå 
kallt nån timme.

Gottelligottgott!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar