lördag 30 juni 2012

Key Limepai

En regnig lördag i slutet av juni, vad göra.... 
Baka kanske...blev några limefrukter 
över från midsommar.














Kexbotten

400 g Digestivekex
100 g smält smör

Blandas och trycks ut i en stor pajform eller 4 små. 
Förgräddas ca 10 minuter i 175-gradig 
varm ugn, låt svalna.

Fyllning
1 burk kondenserad mjölk
4 äggulor
5 limefrukter

Riv skalet och pressa ut saften från limen. 
Låt stå och safta till sig ca 40-50 minuter, sila 
bort skalen och släng. 
Blanda i äggulorna och mjölken. 
Häll på fyllningen i pajformen, gräddas i 
15 minuter, något längre om det är en stor paj. 
Låt svalna och garnera med några limeklyftor, 
servera med vispad grädde.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar