En regnig lördag i slutet av juni, vad göra....
Baka kanske...blev några limefrukter
över från midsommar.
Baka kanske...blev några limefrukter
över från midsommar.
400 g Digestivekex
100 g smält smör
Blandas och trycks ut i en stor pajform eller 4 små.
Förgräddas ca 10 minuter i 175-gradig
varm ugn, låt svalna.
Fyllning
1 burk kondenserad mjölk
4 äggulor
5 limefrukter
Riv skalet och pressa ut saften från limen.
Låt stå och safta till sig ca 40-50 minuter, sila
Fyllning
1 burk kondenserad mjölk
4 äggulor
5 limefrukter
Riv skalet och pressa ut saften från limen.
Låt stå och safta till sig ca 40-50 minuter, sila
bort skalen och släng.
Blanda i äggulorna och mjölken.
Häll på fyllningen i pajformen, gräddas i
Blanda i äggulorna och mjölken.
Häll på fyllningen i pajformen, gräddas i
15 minuter, något längre om det är en stor paj.
Låt svalna och garnera med några limeklyftor,
Låt svalna och garnera med några limeklyftor,
servera med vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar