söndag 26 oktober 2014

Söndagsfika är ett måste när det blåser och är kallt ute...

Kolapaj med vispad grädde



Pajdeg
100 g smör
3,5 dl vetemjöl
1-2 msk kallt vatten

Kolafyllning
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl socker
1,5 dl sirap
200 g smör

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader

Pajdeg
Skär smöret i bitar, mixa smöret med mjölet i en matberedare 
till en smulig deg, tillsätt vattnet. 
Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylen 30 minuter.
Tryck ut degen i en pajform, nagga den med en gaffel och 
grädda den tills den är gyllenbrun, ca 25 minuter.

Kolafyllning
Koka grädde, socker och sirap i en kastrull till 120 grader 
eller i 20-30 minuter. 
Skär smöret i bitar och rör ner lite i taget i kolan. 
Häll upp kolan i pajskalet och ställ i kylskåpet så den får stelna.
Vispa grädde och servera till kolapajen.
Väldigt smaskigt!







  • Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar