Kolapaj med vispad grädde
Pajdeg
100 g smör
3,5 dl vetemjöl
1-2 msk kallt vatten
Kolafyllning
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl socker
1,5 dl sirap
200 g smör
Gör så här
Pajdeg
Skär smöret i bitar, mixa smöret med mjölet i en matberedare
till en smulig deg, tillsätt vattnet.
Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylen 30 minuter.
Tryck ut degen i en pajform, nagga den med en gaffel och
Tryck ut degen i en pajform, nagga den med en gaffel och
grädda den tills den är gyllenbrun, ca 25 minuter.
Kolafyllning
Koka grädde, socker och sirap i en kastrull till 120 grader
eller i 20-30 minuter.
Skär smöret i bitar och rör ner lite i taget i kolan.
Skär smöret i bitar och rör ner lite i taget i kolan.
Häll upp kolan i pajskalet och ställ i kylskåpet så den får stelna.
Vispa grädde och servera till kolapajen.
Vispa grädde och servera till kolapajen.
Väldigt smaskigt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar