Daimkakor
ca 20-30 kakor
Ingredienser
100 g smör, rumstempererat
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 msk sirap
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 dubbeldaim, krossad
100 g smör, rumstempererat
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 msk sirap
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 dubbeldaim, krossad
Blanda allt i en bunke och knåda i hop det till en deg.
Dela degen i två bitar och forma två avlånga korvar.
Lägg dem på bakpappersklädd plåt och platta till dem med fingrarna.
In i ugnen, 175 C, ca 12-15 min.
Ta ut plåten och skär kakorna på snedden innan de kallnat.
Dela degen i två bitar och forma två avlånga korvar.
Lägg dem på bakpappersklädd plåt och platta till dem med fingrarna.
In i ugnen, 175 C, ca 12-15 min.
Ta ut plåten och skär kakorna på snedden innan de kallnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar