6-8 potatisar av mjölig sort
1-2 gula lökar
1 stor purjolök
1 liter grönsaksbuljong
2 dl grädde
2 lagerblad
salt
peppar
Hacka lök och purjolök, stek med lite olja i en stor kastrull.
Dela potatisen i små bitar och lägg i kastrullen, häll på
buljongen och krydda. Låt koka i ca 15-20 minuter, tills
potatisen är mjuk.
Mixa soppan och häll i grädden, låt koka upp.
Frasiga baguetter
25 g jäst
13 dl vetemjöl
2 tsk salt
6 dl ljummet vatten
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjöl, salt och vattnet.
Arbeta samman degen för hand ca 2-3 minuter tills den har satt sig.
Obs! Degen ska vara lös och kladdig. Låt degen jäsa
under duk i 2 timmar.
Sätt ugnen på 250 grader.
Dela degen i tre lika stora delar och forma dom till
Sätt ugnen på 250 grader.
Dela degen i tre lika stora delar och forma dom till
baguetter och lägg på en baguetteplåt .
Låt jäsa i 15 minuter under bakduk.
Grädda baguetterna i 5 minuter, ställ en skål med
Grädda baguetterna i 5 minuter, ställ en skål med
vatten på botten, sänk sedan värmen till 150 grader och
grädda ytterligare i 15-20 minuter.
Låt baguetterna svalna på en plåt utan bakduk.
Underbart gott bröd till en krämig soppa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar