söndag 4 augusti 2013

Kex med färskost

Krispiga kex

2 msk Pumpafrön

1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl skalade sesamfrön

2 dl havregryn
2 dl boveteflingor

6 dl vatten
2 msk olja (naturell)
0,5 msk salt

Blanda alla ingredienser och låt vila minst 2 timmar.
Bred ut massan tunt på 2 plåtar med bakplåtspapper t ex med en slickepott.
Grädda i 200 grader, ca 15 minuter.

Ta ut och ta bort pappret, enklast att vända plåten mot bänken och ta bort pappret bara.
Klipp sedan till lagom storlek.

Därefter ska dom in i ugnen igen och torka, men bara i 125-150 grader, helst på galler, men det går även bra på en plåt i ca 20-30 minuter.

Färskost

5 dl yoghurt
1 vitlök
lite salt
färska örter

Koka upp yoghurten till den blir grynig, häll i ett filter och låt stå kallt över natten.
Blanda i vitlöken och kryddorna efter smak

Bre på dom goda kexen, mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar