1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl skalade sesamfrön
2 dl havregryn
2 dl boveteflingor
6 dl vatten
2 msk olja (naturell)
0,5 msk salt
Blanda alla ingredienser och låt vila minst 2 timmar.
Bred ut massan tunt på 2 plåtar med bakplåtspapper t ex
med en slickepott.
Grädda i 200 grader, ca 15 minuter.
Ta ut och ta bort pappret, enklast att vända plåten mot
Grädda i 200 grader, ca 15 minuter.
Ta ut och ta bort pappret, enklast att vända plåten mot
bänken och ta bort pappret bara.
Klipp sedan till lagom storlek.
Därefter ska dom in i ugnen igen och torka, men bara
Klipp sedan till lagom storlek.
Därefter ska dom in i ugnen igen och torka, men bara
i 125-150 grader, helst på galler, men det går även bra
på en plåt i ca 20-30 minuter.
Färskost
5 dl yoghurt
1 vitlök
lite salt
färska örter
Koka upp yoghurten till den blir grynig, häll i ett
5 dl yoghurt
1 vitlök
lite salt
färska örter
Koka upp yoghurten till den blir grynig, häll i ett
filter och låt stå kallt över natten.
Blanda i vitlöken och kryddorna efter smak
Bre på dom goda kexen, mums!
Blanda i vitlöken och kryddorna efter smak
Bre på dom goda kexen, mums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar