fredag 6 april 2012

Påskkaka

Citron och limepaj med vaniljvisp
















Så fräsch och god efter en massa påskmat.

Pajskal
125 g rumsvarmt smör
3 dl mjöl
2 msk socker
2-3 msk vatten

Blandas och tryckes ut i en form med löstagbar 
botten, låt stå kallt i ca 30 minuter.

Gör under tiden fyllningen

Fyllning
3 ägg
2 dl socker
2 msk mjöl
2 tsk vaniljsocker
2 dl grädde
1 lime
1 citron
Vispa ägg och socker pösigt, blanda i de torra 
ingredienserna och grädden, riv skalet  från 
limen och citronen, pressa sedan i saften från frukterna.

Häll i fyllningen i pajformen, gräddas i 30 
minuter i 200 grader varm ugn.

Låt kakan svalna, pudra sedan lite florsocker 
över, serveras med vaniljvisp, gottinamnam!




2 kommentarer:

  1. Å så smarriga saker du bjuder på inne på din blogg! Tack för att jag fick hälsa på.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Å tack, hoppas du hittar något inspirerande att baka.

      Radera