Det blev tid till annat, jag tvättade fönster, sen blev det
damma och dammsuga.
Till middag gjorde jag en klassisk wok, jag hade tagit
fram fläskfile-snuttar som blivit över från tidigare middagar.
Ingredienser till 4 personer
700 gram fläskfile
1 påse frysta wokgrönsaker
eller
1 burk vattenkastanjer
1 burk bambuskott
1 burk böngroddar
1 röd paprika
1 gul paprika
blasten på en purjolök
salt
peppar
Soja
Vatten
maizenamjöl
Hetta upp en wokpanna, strimla fläskfilen och stek
snabbt i den heta pannan med lite soja.
Strimla paprikorna och purjo-blasten, stek tillsammans
med bambuskott, kastanjer, böngroddarna och
fläskfilen.
Häll gärna i spadet från konservburkarna, ta annars i
lite vatten.
Ta i maizenamjölet och låt koka upp, rör om och krydda
efter behag och smak.
Servera med nykokt jasminris, gott!