Julbak 2011
Någon dag före 1:a advent och julbaket har börjat.
Först ut är småkakor, denna gång blev det spröda
korintkakor, men inte med korinter, utan hackad choklad.
Sprödbakade kakor ca 60 st 150 grader
Ingredienser
3 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
2 dl strösocker
125 g smör
1 dl hackad mörk choklad
Häll i allt utom chokladen i en matberedare,
Ingredienser
3 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
2 dl strösocker
125 g smör
1 dl hackad mörk choklad
Häll i allt utom chokladen i en matberedare,
blanda väl till en deg.
Blanda sen i chokladen utan att mixa runt.
Rulla längder och skär 30 bitar, rulla varje
Blanda sen i chokladen utan att mixa runt.
Rulla längder och skär 30 bitar, rulla varje
bit till små bollar och lägg på en bakpappersklädd plåt.
Tryck till varje kaka lite lätt.
Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 minuter och låt
Tryck till varje kaka lite lätt.
Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 minuter och låt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar