Det är alltid lika roligt att gå på en stor
bara helt underbart.
Eftersom det är en tjej som fyller 40 år, blev
temat rosa och silver, lite åt prinsesshålet.
För har vi tjejer inte alltid i unga år drömt att
vara just en prinsessa.
Jag gjorde tre stycken tårtbottnar.
Recept tårtbottnar
3 ägg
2,5 dl socker
4 msk kokt vatten
2,5 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
1,5 msk potatismjöl
1 liten tetra päronmer
Vaniljkräm från 2 påsar vaniljpulver.
Hallonsylt
3 dl vispad grädde
några droppar rosa karamellfärg
Vispa ägg och socker poröst, häll i det kokta vattnet.
Blanda sedan de torra ingredienserna och blanda ner i äggsmeten.
Häll i en smord och bröad mindre långpanna (ca 30 x 20 ) eller
lägg ett bakplåtspapper i formen.
Ställ in i en 175 grader varm ugn i ca 15 minuter.
Ta första botten och lägg på en bra bricka eller annat bra underlag.
Fukta botten med lite päronmer, blanda vaniljkräm med
vispad grädde och bred på ett ca 0,5 cm lager.
Lägg på nästa botten och fukta den med päron-meren.
Lägg på ett lager hallonsylt, ca 0.5 cm.
Lägg sedan på den sista bottnen och fukta även denna, bred
ett lager vaniljkräm och sedan resten av den vispade grädden.
Använd receptet på sockermassan, men om ni vill ha den
färgad så häll i dropparna med färg direkt i gelatinblandningen.
Ett tips är att göra sockermassan någon dag innan och låt ligga
kallt och mörkt, typ i en burk med lock i kylen, men glöm inta
att ta fram den i tid, den ska vara rumsvarm innan utkavling!
Kavla sedan ut massan mellan plastfolio, till ett tunt lager som
du täcker tårtan med. Sedan kan du dekorera den som du vill, jag
gjorde en rosa ros.
Kavla ut en bit massa, tryck ut 2 rundlar (ca 4 x 4 cm) dela
dessa i 2 halvor, ta den första halvan och snurra den lite, ta
nästa och lägg på, ta sedan de andra två halvorna och gör
samma sak, vips har du en ros.
Man kan även googla på nätet, hur man gör, finns en
massa bra tips!
Lycka till med era tårtor, finns ingen gräns
för hur man kan göra, bara att använda sin fantasi.
Dina tårtor är alltid lika fina och goda!
SvaraRaderaKram
/Carina