....fortsätter. I dag har det varit mulet,
blåst och soligt om vartannat.
Blev en dag till att göra lite av varje, till
Blev en dag till att göra lite av varje, till
exempel baka, som är så roligt.
Citronpaj
Pajskal 200 grader
Citronpaj
Pajskal 200 grader
2,5 dl vetemjö
5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
150 g rumsvarmt smör
Blandas till en deg och trycks ut i en rund form med löstagbar botten.
Ställ den i frysen i 10 minuter eller kylen en halvtimme.
Blanda under tiden ihop fyllningen.
Fyllning
3 medelstora ägg
2 dl strösocker
0,5 dl vetemjöl
rivet skal från 1 citron5-6 msk citronsaft
Florsocker att pudra över kakan
Blandas ihop till en smet.
Ta ut pajformen från kylen/frysen, ställ
in i ugnen ca 12-15 minuter.
Häll i citronsmeten och ställ in i ugnen ca 10-15 minuter.
Pudra florsocker över och servera med vispad grädde och varma hallon
Ställ den i frysen i 10 minuter eller kylen en halvtimme.
Blanda under tiden ihop fyllningen.
Fyllning
3 medelstora ägg
2 dl strösocker
0,5 dl vetemjöl
rivet skal från 1 citron5-6 msk citronsaft
Florsocker att pudra över kakan
Blandas ihop till en smet.
Ta ut pajformen från kylen/frysen, ställ
in i ugnen ca 12-15 minuter.
Häll i citronsmeten och ställ in i ugnen ca 10-15 minuter.
Pudra florsocker över och servera med vispad grädde och varma hallon
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar