söndag 10 april 2011

Ett i två-middag




Mmm, härliga ingredienser va??

Idag är det innebandyträning, sen ska jag jobba till åtta i kväll, då blir det att fixa till middagen i förväg.

Först gör jag en ganska typisk köttfärssås.

Ingredienser köttfärssås
1 kg köttfärs
Passerade tomater
Krossade tomater
1 köttbuljong tärning
Lök
Tomatpuré
Salt
Peppar
Paprikapulver
Chilikrydda

Först steker jag köttfärsen och löken i en stor gryta med kryddorna, sen tar jag i buljongtärningen och låter puttra en stund. Nästa steg är att ta i tomaterna och purén, låt puttra ytterligare i ca 15 minuter. Under tiden förbereder jag vitsåsen för att göra Lasagne.

Ingredienser vitsås
En klick smör
Vetemjöl
Mjölk
Salt
Peppar
Muskotkrydda, gärna riven muskotnöt
Riven ost

Gör en bottenredning, häll i mjölken och låt koka på svag värme, krydda och ta i den rivna osten, låt puttra en liten stund till.

Smörj en ugnssäker form och varva lasagne-plattor, köttfärssås och vitsås, garnera med riven ost. Låt stå i ugnen på 200 grader i ca 30-40 minuter.

Nästa steg blir att göra Chili con carne på resten av köttfärssåsen.

Ingredienser Chili con carne
Köttfärssås
Röd chili
Majs
Vita bönor
Chilikrydda
Crespis chilipasta

Hacka chilin i små bitar, ta i den och majsen i grytan. Krydda och ha i chilipastan, ta sen i vita bönorna och låt koka i 20-30 minuter, ju längre desto godare.

Serveras med nybakt vitt bröd till.

Detta blev två middagar av ett, smaklig måltid!





1 kommentar:

  1. Nanne - du inspirerar mig till att börja laga mat igen -Tack Carina , Första Hjälpen Älta

    SvaraRadera