söndag 2 januari 2011

Middag på rester

Några rester blev det över efter alla helgers god mat, först ut att ta hand om var skinkan, det blev en god gammal hederlig makaronilåda/pudding.

Makaronilåda


4 portioner

4 dl (okokta) makaroner, helst idealmakaroner
½ tsk salt
vatten
1 purjolök
1 msk matfett att steka i
200 g julskinka

Äggstanning:
3 ägg
3 dl mjölk
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1-2 dl riven ost

Koka upp vatten till makaronerna. Tillsätt salt och koka makaronerna enligt förpackningen.

Skölj under tiden purjolöken, skiva den och skär sedan varje skiva på mitten. Stek purjolöken i matfett några minuter.

Skär skinkan i små tärningar. Låt dem steka med purjolöken ett par minuter.

När makaronerna är klara, häll på dem i stekpannan och rör om. Häll sedan allt i en smord ugnsform.

Vispa lätt ihop ägg, mjölk, salt och svartpeppar i en liten skål. Häll detta över makaronröran i formen. Strö över riven ost.

Grädda mitt i ugnen i 30-40 minuter i 200 grader tills äggstanningen stelnat och makaronilådan fått guldgul färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar