söndag 2 januari 2011

Middag på rester









Några rester blev det över efter alla helgerna god mat, först 
ut att ta hand om var skinkan, det blev en god gammal 
hederlig makaronilåda/pudding.

Makaronilåda 

4 portioner 

4 dl (okokta) makaroner, helst idealmakaroner 
½ tsk salt vatten 
1 purjolök 
1 msk matfett att steka i 
200 g julskinka

Äggstanning: 

3 ägg 
3 dl mjölk 
½ tsk salt 
1 krm svartpeppar 
1-2 dl riven ost

Koka upp vatten till makaronerna. 
Tillsätt salt och koka makaronerna enligt förpackningen.
Skölj under tiden purjolöken, skiva den och skär sedan 
varje skiva på mitten. Stek purjolöken i matfett 
några minuter.
Skär skinkan i små tärningar. 
Låt dem steka med purjolöken ett par minuter.
När makaronerna är klara, häll på dem i stekpannan och 
rör om. 
Häll sedan allt i en smord ugnsform.
Vispa lätt ihop ägg, mjölk, salt och svartpeppar i en 
liten skål. 
Häll detta över makaronröran i formen. 
Strö över riven ost.
Grädda mitt i ugnen i 30-40 minuter i 200 grader tills 
äggstanningen stelnat och makaronilådan fått guldgul färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar