Några rester blev det över efter alla helgerna god mat, först
ut att ta hand om var skinkan, det blev en god gammal
hederlig makaronilåda/pudding.
4 portioner
4 dl (okokta) makaroner, helst idealmakaroner
½ tsk salt
vatten
1 purjolök
1 msk matfett att steka i
200 g julskinka
Äggstanning:
3 ägg
3 dl mjölk
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1-2 dl riven ost
3 dl mjölk
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1-2 dl riven ost
Koka upp vatten till makaronerna.
Tillsätt salt och koka makaronerna enligt förpackningen.
Skölj under tiden purjolöken, skiva den och skär sedan
varje skiva på mitten. Stek purjolöken i matfett
Tillsätt salt och koka makaronerna enligt förpackningen.
Skölj under tiden purjolöken, skiva den och skär sedan
varje skiva på mitten. Stek purjolöken i matfett
några minuter.
Skär skinkan i små tärningar.
Skär skinkan i små tärningar.
Låt dem steka med purjolöken ett par minuter.
När makaronerna är klara, häll på dem i stekpannan och
När makaronerna är klara, häll på dem i stekpannan och
rör om.
Häll sedan allt i en smord ugnsform.
Vispa lätt ihop ägg, mjölk, salt och svartpeppar i en
Vispa lätt ihop ägg, mjölk, salt och svartpeppar i en
liten skål.
Häll detta över makaronröran i formen.
Strö över riven ost.
Grädda mitt i ugnen i 30-40 minuter i 200 grader tills
Grädda mitt i ugnen i 30-40 minuter i 200 grader tills
äggstanningen stelnat och makaronilådan fått guldgul färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar