städat och fejat hela dagen.
Sista lediga dagen på jullovet är snart slut.
Jag har haft turen att få DN tre dagar i rad, en massa
kul korsord har jag hunnit med idag också.
Efter all stabbig julmat, blev det kycklingspett,
ris och jordnötssås till middag.
Dela 1 kycklingfilé i fyra långa bitar, trä igenom
träspett och marinera dom i ca 1 timme, lägg
dom sedan på en form med galler, in i ugnen på
225 grader i ca 25 minuter.
Koka ris till.
Jordnötssåsen görs på detta sett:
3 dl kokosmjölk
4 msk jordnötssmör
1 tsk söt soya
1 krm röd currypasta
1 krm farinsocker
Värm kokosmjölken i en kastrull, blanda ner
jordnötssmöret och soyan.
Låt sjuda sakta i någon minut.
Krydda med currypastan och farinsockret.
Till det gjorde jag en sallad på tunt, strimlad
isbergssallad, rivet äpple och strimlad röd paprika.
Jag blandade till en dressing på vit balsamvinäger,
olivolja och lite Italiensk salladskrydda.
Frysta hallon och blåbär lägges i en pajform, strö över lite
socker och potatismjöl.
Gör sen smulpajen enligt recepten här under:
2 dl vetemjöl
2-3 msk socker
75 g smör
Arbeta med fingertopparna i hop ingredienserna till så
smulor, bred över hallon och blåbären.
Sätt in i ugnen på 225 grader i ca 20-25 minuter, vispa
ihop lite vaniljsås till, gottelligottgott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar