söndag 2 januari 2011

God fortsättning och välkommen 2011

Julen är över och nya året är här, detta år ska bli ett kanonår, det har jag bestämt.
I morgon börjar allvaret och jobbet, ska bli skönt att komma in i rutinerna.
Min sista lediga dag blev slappa och baka lite.

Klassisk kladdkaka

Ingredienser

150 gram smör eller margarin
3 dl socker
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 ägg
2 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält matfettet i en kastrull som rymmer ca 2 liter. Ta kastrullen från värmen.
  3. Rör ner socker, kakao och vaniljsocker i det smälta matfettet. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Rör till sist ner vetemjöl.
  4. Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20 minuter, inte längre, kakan ska vara lös i mitten.
  5. Låt kakan kallna och ställ den sedan i kylen ca 1 timme. Sikta eventuellt över lite florsocker strax innan kakan ska serveras.
Supergott söndagsfika, serveras med nyvispad grädde och ev. varma hallon till!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar