Julen är över och nya året är här, detta år ska bli ett kanonår, det har jag bestämt.
I morgon börjar allvaret och jobbet, ska bli skönt att komma in i rutinerna.
Min sista lediga dag blev slappa och baka lite.
Klassisk kladdkaka
Ingredienser
150 gram smör eller margarin
3 dl socker
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 ägg
2 dl vetemjöl
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smält matfettet i en kastrull
som rymmer ca 2 liter. Ta kastrullen från värmen.
Rör ner socker, kakao och vaniljsocker i det smälta matfettet.
Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning, rör till sist ner
vetemjöl.
Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant,
ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen
20 minuter, inte längre, kakan ska vara lös i mitten.
Låt kakan kallna och ställ den sedan i kylen ca 1 timme.
Sikta över lite florsocker strax innan kakan ska serveras.
Supergott söndagsfika, serveras med nyvispad grädde och ev. varma hallon till!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar