fredag 14 januari 2011

Italiensk fredagsmiddag

Rigatoni del Pollarolo

4 portioner 20 minuter
Ingredienser
400 g Rigatoni el. penna pasta
40 g smör
600 g kycklingfilé
1 rödlök
10 körsbärstomater
6 st salviakvistar, alt 1 msk torkad salvia
3 dl vispgrädde
1.5 msk kalvfond
2 msk finriven parmesan
1 dl vitt vin

Garnering
70 g finriven parmesan
några salviablad

Gör så här

1. Värm stekpannan och smält smöret på medelvärme. Skär kycklingen i ca 3 cm långa och1,5 cm breda bitar. Bryn tills de får färg, ca 3 minuter. Dela löken i 2 halvor, skär varje halva i skivor lägg ner tillsammans med kycklingen. Dela körsbärstomaterna i halvor lägg ner i stekpannan, rör om. Grovhacka salvian, lägg i tillsammans med kycklingen och stek ytterligare 3 minuter. Häll på vinet, grädden och kalvfonden, sänk värmen och låt såsen sjuda ihop medan pastan kokar, ca 10 minuter.

2. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.

3. Häll av pastan, lägg ner pastan i stekpannan med såsen och tillsätt ca 2 msk finriven parmesan. Vänd ihop ordentligt. Lägg upp pastan och garnera med grovhackad färsk salvia och finriven parmesan.

En supergod fredagsmiddag, mina söner + kompisar backade varsin gång till, så gott så!

1 kommentar:

  1. men mums, ska jag laga nästa vecka!
    Kram kram

    SvaraRadera