söndag 16 januari 2011

En typisk söndagsmiddag








Sjömansbiff
 

600 gram lövbiff 
12 potatisar 
2 gula lökar 
1 mörk öl 
1 buljongtärning 
2-3 lagerblad 
Svartpeppar 
Salt 
Timjan 
Vatten 

Gör så här 
Skär potatis och lök i skivor, dela varje lövbiffskiva i 
ca 3-4 bitar, stek dessa lite lätt med kryddor i stekpannan. 
Ta en gjutjärnsgryta och smöra botten, varva potatis, 
lövbiff och lök i den. 
Krydda mellan varven och lägg i lagerbladen. 
Häll på ölen och vattnet med den upplösta buljongtärningen. 
Låt koka i 1 timme. 
Servera med rödbetor. 

  Tar lite tid att göra, men så himlans gott att äta... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar