söndag 29 augusti 2010

Marmorerade maränger

Chokladmaränger

1 timme 45 minuter

9 st

100 g mörk choklad
3 ägg, endast vitor
1,5 dl strösocker
Ugnstemperatur 125º





Gör så här

Smält chokladen i ett vattenbad. Ta chokladen från värmen och låt den svalna. Vispa äggvitor och 1/3 av sockret till ett fast, vitt skum. Tillsätt resterande socker och fortsätt vispa till ett ännu fastare skum.
Ringla ner chokladen i äggviteskummet. Klicka upp maränger på en plåt med bakplåtspapper. Varken blanda eller rör om, se bara till att få med choklad och äggviteskum på varje maräng, rör du om blir marängerna bruna i stället för melerade.
Grädda 1 timme och 30 minuter. Låt dem sedan gärna ligga kvar på plåten i rumstemperatur över natten så att de blir riktigt torra och spröda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar