söndag 29 augusti 2010

Marmorerade maränger

Chokladmaränger

1 timme 45 minuter












9 st
Ugnstemperatur 125º
100 g mörk choklad
3 ägg, endast vitor
1,5 dl strösocker

Gör så här
Smält chokladen i ett vattenbad. 
Ta chokladen från värmen och låt den svalna. 
Vispa äggvitor och 1/3 av sockret till ett fast, vitt skum. 
Tillsätt resterande socker och fortsätt vispa till ett ännu 
fastare skum.
Ringla ner chokladen i äggviteskummet. 
 Klicka upp maränger på en plåt med bakplåtspapper. 
Varken blanda eller rör om, se bara till att få med choklad och 
äggviteskum på varje maräng, rör du om blir marängerna 
bruna i stället för melerade.
Grädda 1 timme och 30 minuter. 

Låt dem sedan gärna ligga kvar på plåten i rumstemperatur 
över natten så att de blir riktigt torra och spröda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar