lördag 29 maj 2010

Bullar i stora lass











Hembakta bullar

Finns det något godare än nybakta bullar. 
Denna gång bakade jag på 2 jäst och det blev 
både kanel och vaniljbullar

Ingredienser
100 g jäst
200 g smör
1 liter mjölk
500 kesella kvarg
3 dl socker
1 tsk salt
ca 34 dl mjöl

Smula jästen i en degbunke. 
Smält smöret, tillsätt mjölken och värm 
till fingervarm, 37 grader. 
Häll degspadet över jästen, rör om så 
jästen löser sig. 
Tillsätt kesellan, socker, salt och det 
mesta av mjölet. 
Arbeta degen tills den blir blank,smidig och släpper 
från degbunken. 
Tillsätt ev mera av mjölet, låt jäsa övertäckt ca 40 min.

Fyllning 1 (till ca 45 bullar)

50-75 g smör
1-2 dl socker
1 dl vaniljsocker


Fyllning 2 (till ca 45 bullar)

50-75 g smör
1-2 dl socker
1 dl kanel

Blanda ingredienserna till fyllningarna och bred på 
den nu utkavlade degen. 
Rulla ihop och skär ca. 1 cm tjocka bitar, lägg i 
bullformar och låt jäsa ca. 30 minuter. 
Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. 
Låt stå i ugnen ca 10-15 minuter på 250 grader.

himmelsk gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar