lördag 29 maj 2010

Bullar i stora lass


Hembakta bullar


Finns det något godare än nybakta bullar. Denna gång bakade jag på 2 jäst och det blev både kanel och vaniljbullar





Ingredienser
100 g jäst
200 g smör
1 liter mjölk
500 kesella kvarg
3 dl socker
1 tsk salt
ca 34 dl mjöl

Smula jästen i en degbunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervarm, 37 grader. Häll degspadet över jästen, rör om så jästen löser sig. Tillsätt kesellan, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper från degbunken. Tillsätt ev mera av mjölet, låt jäsa övertäckt ca 40 min.


Fyllning 1 (till ca 45 bullar)

50-75 g smör
1-2 dl socker
1 dl vaniljsocker


Fyllning 2 (till ca 45 bullar)

50-75 g smör
1-2 dl socker
1 dl kanel

Blanda ingredienserna till fyllningarna och bred på den nu utkavlade degen. Rulla ihop och skär ca. 1 cm tjocka bitar, lägg i bullformar och låt jäsa ca. 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Låt stå i ugnen ca 10-15 minuter på 250 grader.
Så himmelskt gott.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar