Hembakta bullar
Finns det något godare än nybakta bullar.
Finns det något godare än nybakta bullar.
Denna gång bakade jag på 2 jäst och det blev
både kanel och vaniljbullar
Ingredienser
100 g jäst
200 g smör
1 liter mjölk
500 kesella kvarg
3 dl socker
1 tsk salt
ca 34 dl mjöl
Smula jästen i en degbunke.
Ingredienser
100 g jäst
200 g smör
1 liter mjölk
500 kesella kvarg
3 dl socker
1 tsk salt
ca 34 dl mjöl
Smula jästen i en degbunke.
Smält smöret, tillsätt mjölken och värm
till fingervarm, 37 grader.
Häll degspadet över jästen, rör om så
jästen löser sig.
Tillsätt kesellan, socker, salt och det
mesta av mjölet.
Arbeta degen tills den blir blank,smidig och släpper
från degbunken.
Tillsätt ev mera av mjölet, låt jäsa övertäckt ca 40 min.
Fyllning 1 (till ca 45 bullar)
50-75 g smör
1-2 dl socker
1 dl vaniljsocker
Fyllning 2 (till ca 45 bullar)
50-75 g smör
1-2 dl socker
1 dl kanel
Blanda ingredienserna till fyllningarna och bred på
Fyllning 1 (till ca 45 bullar)
50-75 g smör
1-2 dl socker
1 dl vaniljsocker
Fyllning 2 (till ca 45 bullar)
50-75 g smör
1-2 dl socker
1 dl kanel
Blanda ingredienserna till fyllningarna och bred på
den nu utkavlade degen.
Rulla ihop och skär ca. 1 cm tjocka bitar, lägg i
bullformar och låt jäsa ca. 30 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Låt stå i ugnen ca 10-15 minuter på 250 grader.
Så himmelsk gott.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar