Nu är helgen här och det blir tid för lite bak och pyssel.
Denna lördag blev det Skurna syltkakor med glasyr, det är nog
de godaste småkakor jag vet, ja, näst efter mormors otroligt
goda drömmar.
Inte lönt att ge sig på att ens försöka baka dessa, så alltså
blev det syltkakor.
Gottigottgott!
Skurna syltkakor, ca 40 st
100 g smör
3 msk socker
2½ dl vetemjöl
2 dl hallonsylt
Glasyr
2 dl florsocker
2 msk vatten
Sätt ugnen på 200°C.
100 g smör
3 msk socker
2½ dl vetemjöl
2 dl hallonsylt
Glasyr
2 dl florsocker
2 msk vatten
Sätt ugnen på 200°C.
1. Rör smör och socker poröst.
2. Blanda i vetemjölet och arbeta ihop till en deg. dela i två
längder och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper.
3. Gör en fördjupning i mitten av längderna och fyll med sylt.
4. Grädda i mitten av ugnen i 13-15 minuter.
5. Blanda samman glasyren och ringla sedan över de
färdiggräddade längderna, låt stelna lite.
6. Skär sedan längderna på snedden i ca 2 cm breda bitar
6. Skär sedan längderna på snedden i ca 2 cm breda bitar
medan de fortfarande är varma.
Förvara i en burk, gärna med bakplåtspapper mellan lagren.
För variation kan hallonsylten bytas mot annan sylt eller
Förvara i en burk, gärna med bakplåtspapper mellan lagren.
För variation kan hallonsylten bytas mot annan sylt eller
marmelad, så länge den inte är för rinnig i konsistensen.
Gott gotti gott gott.
SvaraRaderaFin top/head du gjort.
Kram