lördag 8 maj 2010

Hallonsyltkakor














Nu är helgen här och det blir tid för lite bak och pyssel. 
Denna lördag blev det Skurna syltkakor med glasyr, det är nog 
de godaste småkakor jag vet, ja, näst efter mormors otroligt 
goda drömmar. 
Inte lönt att ge sig på att ens försöka baka dessa, så alltså 
blev det syltkakor. 
Gottigottgott!

Skurna syltkakor, ca 40 st
100 g smör
3 msk socker
2½ dl vetemjöl
2 dl hallonsylt

Glasyr
2 dl florsocker
2 msk vatten

Sätt ugnen på 200°C. 

1. Rör smör och socker poröst. 
2. Blanda i vetemjölet och arbeta ihop till en deg. dela i två 
längder och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. 
3. Gör en fördjupning i mitten av längderna och fyll med sylt. 
4. Grädda i mitten av ugnen i 13-15 minuter. 
5. Blanda samman glasyren och ringla sedan över de 
färdiggräddade längderna, låt stelna lite.
6. Skär sedan längderna på snedden i ca 2 cm breda bitar 
medan de fortfarande är varma.

Förvara i en burk, gärna med bakplåtspapper mellan lagren.
För variation kan hallonsylten bytas mot annan sylt eller 
marmelad, så länge den inte är för rinnig i konsistensen.

1 kommentar:

  1. Gott gotti gott gott.
    Fin top/head du gjort.
    Kram

    SvaraRadera